این شیارهای شگفت‌انگیز


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : دو شنبه 20 مرداد 1393
بازدید : 639
نویسنده : mhs

این شیارهای شگفت‌انگیز

 

این شیارهای شگفت‌انگیز

 

 بعضی وسیله‏‌ها با این‌که خیلی مورداستفاده قرار می‌گیرند و بیشتر آدم‌‏ها با آنها سر و کار دارند، اما کمتر کسی است که طرز کارشان را بداند.

‎ مثلاً همین سی‌دی ها یا لوح‏های فشرده که در طول روز از آنها برای پخش موسیقی، نمایش عکس یا جابه‌جاکردن و ذخیره ه‌سازی اطلاعات استفاده می‏‌کنیم. تا به‌حال فکر کرده‏‌اید که این وسیله به‌ظاهر ساده چگونه کار می‏‌کند؟

سی دی که علامت اختصاری دو کلمه   compact به معنای فشرده و disk به معنی قرص دایره ای شکل است، بر اساس میزان اطلاعاتی که می‏‌تواند ذخیره کند، انواع مختلفی دارد. اما معروف‌‏ترین نوع سی‌دی، یک دیسک دایره‌شکل به قطر 12 سانتی‎متر است که از یک‌نوع پلاستیک با ضخامت حدود 2/1 میلی‏متر تشکیل شده است. این روکش پلاستیکی به همراه یک ورقه اکریلیک از لایه بسیار نازک آلومینیومی -که بخش اصلی سی‌دی را تشکیل می‏‌دهد- محافظت می‏‌کند؛ اگر یک سی‌دی را بشکنید، این ورق نازک آلومینیومی را خواهید دید.

سی‌دی‌‏های معمولی ظرفیت ذخیره حدود 700 مگابایت اطلاعات را دارند. اگر به یک سی‌دی خام و پرشده نگاه کنید، متوجه می‏‌شوید که تفاوتشان در دایره‌‏هایی است که روی بخش نقره‏‌ای رنگ سی‌دی دیده می‏‌شود. در واقع این دایره‏‌ها به شکل مارپیچی حول سوراخ وسط سی‌دی به‌وجود آمده‌‏اند و هرچه به سمت محیط دایره می‌روند، شعاعشان بیشتر و در نتیجه بزرگ‏تر می‏‌شوند.

اطلاعات به‌وسیله لیزری که در دستگاه رایت سی‌دی وجود دارد، روی دایره‏های هم‌مرکز به‌صورت برآمدگی‏ و فرورفتگی انتقال می‏‌یابند. همان‌طور که می‏‌دانید، زبان کامپیوتر صفر و یک است و روی سی‌دی نیز انواع داده‌‏ها مثل‌عکس، آهنگ، فیلم و فایل‏‌های نوشتاری و... به همین صورت ضبط می‏‌شوند. زمانی که سی‌دی یا لوح فشرده را درون «سی‌دی درایو» یا دستگاه پخش می‏‌گذاریم،این صفر و یک‌ها ترجمه و برای پردازش به سی‌پی‌یو و از آن جا به بخش‏‌های دیگر مانند کارت گرافیکی (اگر تصویر باشد) و کارت صوتی (اگر موسیقی باشد) فرستاده می‏‌شود.

درون سی‌دی درایوها چشم الکترونیکی وجود دارد که شیارهای به‌وجود آمده را به صفر و یک ترجمه می‏‌کند؛ به این ترتیب که نوری روی سی‌دی تابیده می‏‌شود و بازتابش از شیارها اگر بر چشم الکترونیکی منطبق باشد عدد یک و در غیر این صورت صفر ترجمه می‌‏شود. این صفر و یک‌ها هم به صورت کدهای از پیش تعیین‌شده در کامپیوتر تفسیر می‌شوند. زمانی که می‏‌خواهید یک سی‌دی را رایت کنید، باید سرعت رایت را تعیین کنید.

حتماً می‌دانید که هر قدر سرعت را بالا ببرید، سی دی در زمان کمتری رایت می‏‌شود. سرعت رایت نشان می‏‌دهد که داده‌‏ها با چه سرعتی (کیلوبایت بر ثانیه) روی دایره‌‏های هم‌مرکز ایجاد می‌شوند.




:: موضوعات مرتبط: علمی و پزشکی , ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نظر شما درباره ی این وبلاگ؟


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان هرچی دوست داری و آدرس mhs.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 19
بازدید دیروز : 11
بازدید هفته : 73
بازدید ماه : 830
بازدید کل : 54132
تعداد مطالب : 96
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



ژ <



Google


در اين سايت
در كل اينترنت
بازی تمرکز حواس

فال حافظ


استخاره آنلاین با قرآن کریم



بازی آنلاین



فال انبیاء



RSS

Powered By
loxblog.Com